logo

Έχουμε 3 επισκέπτες συνδεδεμένους


ΤΟ ΡΟΝΤΕΟ, ΟΙ ΛΑΓΟΔΡΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΤΡΕΣ! PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Θεολόγος Ραλλίδης   
Παρασκευή, 16 Οκτώβριος 2009 11:23

Εντός της μεγάλης ομάδας του Κάμπου, υπήρχαν και δύο αδέλφια με τα οποία έκανα πολύ παρέα σαν παιδί, τόσο εκεί, όσο και στο χωριό όπου ήμασταν γείτονες για κάποια χρόνια. Ηλικιακά είχαν ένα χρόνο διαφορά μεταξύ τους.

Το σπίτι που έμεναν τότε στον Κάμπο, η κούλα, ήταν στον κεντρικό δρόμο και κοντά στο επίκεντρο των γεγονότων. Για την ακρίβεια ήταν… το ίδιο το επίκεντρο, για κάποια χρόνια.

Γύρω από το σπίτι αυτό χρησιμοποιούσαμε τρία ελαιοκτήματα για γήπεδα, κατά καιρούς. Έξω από αυτό γινόταν όλες οι κόντρες και οι σούζες με τα ποδήλατα. Μπροστά στην είσοδο πραγματοποιούσαμε διάφορες συσκέψεις προκειμένου να λύσουμε τα τότε σοβαρά προβλήματα μας.

Οι πιο μεγάλες ομορφιές όμως διαδραματιζόταν εντός του σπιτιού και της αυλής. Μία αυλή αρκετά μεγάλη, που στο πρώτο μισό της είχε σκληρό και πατημένο χώμα σαν τσιμέντο και στα ενδότερα είχε μαλακό. Εκεί, στο δεύτερο μισό ήταν και τα διάφορα ζώα της οικογένειας.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 06 Φεβρουάριος 2014 08:08
Περισσότερα...
 
ΜΙΑ ΚΟΚΟΡΟΜΑΧΙΑ ΓΥΡΩ ΣΤΑ ΧΙΛΙΑ ΕΝΝΙΑΚΟΣΙΑ ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ ΤΟΣΟ… PDF Εκτύπωση E-mail
Συντάχθηκε απο τον/την Θεολόγος Ραλλίδης   
Τρίτη, 01 Ιανουάριος 2013 22:34

Τούτο τον καιρό πέρασα μια ίωση και όπως είναι φυσικό, σε τέτοιες περιπτώσεις, τάραξα από πλευράς διατροφής τις σούπες και τα κοτόπουλα.

Πρέπει να έχω φάει πάνω από πέντε κοτέτσια αυτές τις μέρες!

Με αφορμή αυτό το γεγονός θυμήθηκα μια ιστορία παιδικών χρόνων και επειδή ότι θυμάμαι - χαίρομαι, σκέφτηκα να την γράψω εδώ και να την μοιραστώ με όποιον από εσάς θέλει να την διαβάσει.

Η ιστορία είναι προσωπική και έχει στους κεντρικούς ρόλους  και το κόκορα της γιαγιάς κι εμένα. Σε δευτερεύοντες ρόλους την μητέρα μου και την γιαγιά και φιλική συμμετοχή κάνει μια γειτόνισσα.

Έτος 1972 – 1973, κάπου εκεί, πρέπει να ήμουν Α τάξη δημοτικού, αν δεν κάνω λάθος.

Τελευταία Ενημέρωση στις Πέμπτη, 06 Φεβρουάριος 2014 08:09
Περισσότερα...
 
« ΈναρξηΠροηγούμενο123ΕπόμενοΤέλος »

Σελίδα 3 από 3

Μην ξεχάσεις ...

Ακολούθησέ μας ...

Η σελίδα είναι αφιερωμένη στη μνήμη του φίλου Θεολόγου Ραλλίδη, που τόσο πρόωρα και άδικα χάσαμε!!!
Λέσβος, ένας βράχος ριζωμένος στο απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου. Κομμάτι της καταποντισμένης Αιγηίδας, κομμένο δάκτυλο της πανάρχαιας Ανατολής. Μια πανέμορφη κρούστα, ασημοπράσινη φτιαγμένη από το πεύκο, την ελιά και την βελανιδιά, ντύνει το μεγαλύτερο μέρος από το έδαφός της. Είναι η Λέσβος των 1630 τ.χμ. και των δύο αδελφών κόλπων που καθορίζουν το μοναδικό σχήμα της σε όλο το Αιγαίο.

Antissa News
Video by Sarantis

Όμορφες Εικόνες

Antissa Village


Με την υποστήριξη του Joomla!. Designed by: Joomla Template, php hosting. Valid XHTML and CSS.

Copyright © 2009 Kampos Antissas | Όροι χρήσης | Σχεδιασμός / Φωτογραφία Ξένια Χαντζή | Υπεύθυνος / Επεξεργασία Ιστοσελίδας Kampos Antissas